Prix d’Amérique har sitt ursprung från år 1920 då det första loppet hölls på hippodromen i Vincennes. Sedan dess har det blivit en viktig tradition i fransk hästsport och har lockat hästägare, tränare och publik från hela världen. Löpningen är nu ett av de mest eftertraktade hästloppen, där vinnaren kan förvänta sig att ta hem stora summor pengar.
Prix d’Amérique är ett tävlingslopp för hästar i den internationella klassen. Löpningen är 2.700 meter lång och inkluderar elva hinderspår. Vinnaren av tävlingen belönas med en stor summa pengar, som kan variera från år till år. Publiken har chansen att se några av de bästa tävlingshästarna i världen, som konkurrerar i ett intensivt och spännande lopp.
För att delta i Prix d’Amérique måste hästarna ha fyllt två år och ha tävlat i en rad internationella lopp under det senaste året. Hästarna måste också ha godkänts av en expertpanel som bedömer deras förmåga att tävla i detta prestigefyllda lopp. Ryttare som tävlar i Prix d’Amérique måste ha erfarenhet av att tävla på den högsta nivån och ha god kunskap om hästsporten.
Prix d’Amérique är bara en av de många stora hästlopp som hålls världen över. Andra kända hästlopp inkluderar Kentucky Derby i USA, Dubai World Cup i Förenade Arabemiraten och Melbourne Cup i Australien. Dessa tävlingar samlar de bästa hästarna från hela världen och tilldrar stora publikmängder och ger tävlande hästar möjlighet att visa upp sin skicklighet och styrka. De stora hästloppen är en viktig del av hästsporten och ger fans möjlighet att följa de senaste utvecklingarna och prestationerna från några av de främsta tävlande hästarna i världen.
]]>Därför bör du ta det försiktigt när du sitter upp på dessa stora djur. Ridskador är ofta förknippade med skador av allvarlig karaktär. Trots att det allt som oftast förekommer skador är ridsport en av de största sporterna i Sverige. Några av de vanligaste skadorna i samband med ridning är skallskador och axelskador.
Har du otur kan du landa på ryggen och skada denna. Faller du olämpligt och får mycket ont ska du åka in till akutmottagningen på närmsta sjukhus och röntga din rygg. Har du endast lite ont eller om röntgen inte visar något speciellt kan du besöka Muskelcentrum.
Här erbjuder de dig behandlingar för din rygg och med hjälp av stötvågsbehandling kan du få hjälp med dina muskelskador eller skador i senor. Detta är en effektiv, säker och testad behandlingsmetod som fungerar. Denna mottagning är en av de få kliniker i Sverige som erbjuder denna typ av behandling.
]]>För dig som ställer ut och tävlar din häst vet du att det är mycket fokus på den fysiska formen. Se därför till att ha allt redo för att göra i ordning din häst för den stora dagen.
När du ska tävla med din häst eller ställa ut din häst är det extremt viktigt att du får med dig allt som behövs. Dessutom är det många förberedelser som påbörjas långt innan den stora dagen. Börja med att sätta dig ner med papper och penna för att göra en lista. Börja med att skriva ner alla saker som behöver göras och sedan de saker som måste införskaffas.
Även om du har det mesta av utrustningen inför evenemanget kan det ibland kännas motiverande att unna dig något nytt. Kanske är sadelgjorden lite sprucken eller vill du ha en ny kavaj inför hopptävlingen? Ett klick bort finns prisvärda och kvalitativa val för dig som letar efter något nytt.
]]>
Innan gårdshundar blev älskade husdjur, användes de ofta som extra hjälp för exempelvis vallning djuren eller för att vakta boskap. Gårdshundar är många gånger avgörande för att upprätthålla ordning och skydda mot olika faror. Om du driver en hästgård bör du också överväga en av hundras som trivs på gårdar som exempelvis Schnauzer, Australian Shepherd, Dalmatiner eller Border Collie.
Det är viktigt att välja en hund som är kompatibel med dina hästar och gårds livsstil. Socialisera dem i en övervakad miljö tills du är säker på att de kommer överens med dina hästar och anpassar sig till hästgården. Genom att göra det kan du säkerställa hälsa och säkerhet för alla dina fyrbenta vänner. Det finns inget roligare än att ta både din häst och din hund på en spårtur. Du får rida på din häst och din hund får motion! Så glöm inte att skaffa tillbehör till din hund och handla online.
]]>Det finns olika svårighetsgrad på banorna och de olika graderna har mellan 12-20 olika moment. Totalt i 4 olika klasser finns det 70 moment, de olika klasserna är nybörjare, fortsättning, avancerad och till slut mästare. På varje moment finns en bild som med text och bild talar om hur man ska utföra övningen som exempelvis slalom, skicka över hinder, 360 grader höger eller sitt.
Rallylydnad handlar framför allt om samspelet mellan hund och förare, man får inte röra sin hund under tävlingen men absolut uppmuntra genom att klappa i händerna eller ropa och det är en tävling som inte bara passar en vanlig familjehund, man kan vara med oavsett ålder på hunden och dess förare. Alla moment behöver inte vara perfekt utförda för ett bra resultat men de ställer höga krav på kontakt och samarbete mellan hund och ägare.
Det är svenska brukshundsklubben som har ansvar för regelverket och för att se vilka tävlingar som finns i närheten av där man bor så kan man kontakta dem.
]]>En hund har man oftast som sällskap, den finns som en del av familjen och följer oss vart vi än går. Vissa av oss tränar och tävlar med våra fyrbenta vänner. Det kan uppta mycket av vår fritid att åka på tävlingar som Agility eller utställningar. Vi ser till att vi har de nödvändiga verktygen för att kunna träna vår hund för att bli så bra som det bara är möjligt.
Oftast så är det utställningar som gäller när man tänker på katter, tävla om Årets Katt eller ställ upp i olik utställningsklasser, vem vet du kanske har en Grand International Champion hemmavid. Även detta upptar mycket tid att åka runt på olika kattutställningar. Du kan också fotografera din katt och ställa upp i olika tävlingar på webben, tidningar brukar ofta ha olika tävlingar kring Lucia om årets lussekatt.
Att tävla med sin kanin i hoppning är något som blir populärare och populärare för varje år. Likt hästhoppning så ska kaninen hoppa genom en förlagd bana med så få fel som möjligt och på så kort tid som det bara går. Det finns tävlingar runt om i landet som det går att delat i. Tävlingarna kan delas in i fyra olika kategorier, rak bana, krokig bana, höjdhopp och längdhopp. I banorna kan det vara ett tiotal hinder.
]]>Det första man bör göra är att skaffa sig en riktigt uppsättning träningskläder. Att träna i bekväma kläder gör väldigt mycket, speciellt när man försöker etablera en rutin. Titta på butiker som Sportamore för ett stort utbud av kvalitetskläder.Tänk på att välja plagg som passar i så många olika typer av aktivitet som möjligt, exempelvis tights och funktions tröja, som du kan använda ute på löpturen likväl som på spinningpasset eller på gymmet. Köp ett par bra träningsskor som även dessa fungerar för de flesta aktiviteter, så räcker det med ett par, i stället för flera olika.
Hållningen är mycket viktigt i ridsport och för att träna upp den bör man arbeta med att stärka bålmusklerna, speciellt de sneda magmusklerna. Dessa hjälper en att balansera kroppen och gör så att man orkar sitta bra på hästen. Styrkeprogrammet har riktigt bra tips för detta.Det finns många olika träningsformer som kan hjälpa till att stärka upp detta område. Plankan är en variant, liksom att dansa Zumba är en annan. Det gäller att hitta en bra variant som passar just dig.
Medan höftmusklerna på höftens framsida är något man naturligt tränar genom att rida kan desamma tyvärr inte sägas om rumpan. För att träna upp denna kan man följa 4 övningar som Expressen tipsar om.Andra bra övningar för att träna upp muskulaturen där bak, är marklyft och kettlebell swing. Vid marklyft gäller det att hålla ryggen rak, för att inte skada sig och dra upp stången längs med smalbenen med utgångspunkten ungefär mitt över fötterna. Kettlebell swing är lik marklyftet i rörelsemönstret. Dra upp kettlebellen till ungefär brösthöjd och låt den sedan koma ner igen. Det är bra att i båda fallen få grundliga instruktioner, för att minimera skaderisken.
Precis som med höften kommer man naturligt att bygga upp styrka i vaderna på smalbenets baksida när man rider. Detta bör man dock balansera genom att träna upp och stärka även framsidan av smalbenet. Detta kan man göra med två olika övningar som Runners World förklarar.
Det är väldigt vanligt att en högerhänt person är något svagare i vänsterhand och vice versa. Detta kan leda till att man drar hårdare i tyglarna med den starkare handen, varpå man faktiskt föröver denna obalans till hästen. På grund av detta ska man se till att träna upp sin svagare sida så man uppnår en bättre balans.
Kan man se till att träna upp alla dessa aspekter av kroppen kommer man helt klart att känna sig mer bekväm i sig själv när man rider och helt enkelt ta steget mot att bli en bättre ryttare.
]]>Att sitta rätt i sadeln är en av de fundamentala sakerna som en del glömmer bort eller misslyckas med. För att sitta rätt måste man ha god balans och starka inre magmuskler som hjälper att hålla sig rät. Tanken är att om man plötsligt drar bort hästen ska man landa på båda fötterna som om man gjorde knäböj. Faller man framåt, bakåt, åt sidan eller säckar ihop har man fel balans och spänning i kroppen. Enklaste sättet att få rätt hållning är att träna utanför ridningen. Man kan gå igenom hela kroppen bara genom att införskaffa en pålitlig träningsbänk och ett par hantlar. Fokusera på coremusklerna och att skapa starka ben. Resten av träningen får du genom att rida.
Man måste komma överens med hästen för att utvecklas. En häst som är alltför komplicerad gör det svårt att hitta balans och utvecklas som ryttare. Hästen ska kunna anpassa sig till din förmåga och ni ska lita på varandra. Om hästen inte litar på dig som ryttare kan det i värsta fall sluta med att man hamnar på backen. Det är klart att man lär sig någonting nytt om man tämjer hästar, men som ryttare blir man aldrig bättre för man får aldrig rida på en duktig häst som kan visa hur ridningen går till. Hitta en välrenommerad häst och rid på denne, då syns det tydligt vilka brister och fel man gör och det blir lättare att lära sig rätt tekniker. En duktig häst utbildar sin ryttare som sedan kan ta detta vidare för att visa yngre hästar hur fantastiskt samarbetet mellan häst och ryttare kan vara.
]]>