Mathias Andersson


Mattias Andersson är ett tidigare pokerproffs som har bestämt sig för att hänga upp pokerhatten och istället gått över till trav.

4323325-harness-racing

Han säger själv att han är uppvuxen med hästar, att hans far har alltid haft hästar, och han har själv hängt i stallet sedan han var nio år gammal. Det har alltid varit ett stort intresse för honom och han känner att han skulle vilja “köra sitt eget race.” Han erkänner att det är väldigt mycket jobb, men han tycker också att det är väldigt roligt.

Anderssons största vinst i poker hade han i maj 2004 när han lyckades ta en 8:e plats i World Series of Poker $10,000 World Championship Event, som gav honom en vinst på $575,000, en härlig summa för vilken pokerspelare som helst, men trots denna framgång fick han aldrig någon likvärdig vinstsumma efteråt i liveturneringar, och om detta verkligen är slutet på hans professionella pokerkarriär, slutar han officiellt med att ha tjänat ihop $631,759.

Med en 10 års lång pokerkarriär bakom sig har 31-årige Andersson lagt ned sitt allt på V75 och hans första häst Lucky Luke Zenz startatde sin tränares karriär med fyra raka segrar, och sammanlagd sex segrar efter de nio första starterna. Andersson började med att köpa in 17 stycken ettåriga hästar över tre år sedan och har för tillfället 10 stycken kvar. Han mål är att få fram en superstjärna från en av dem. För tillfället är det Lucky Luke Zenz som är stjärnan i stallet, då han är start och kan hålla en högre fart på längre sträckor, och Andersson har höga förhoppningar om hans framtid. Andersson säger även att bara han får tid planerar han att gå proffstränarutbildningen.

En mer utförlig intervju från V75 med Mathias Andersson från november förra året kan man läsa i den följande länken:

http://www.travtipset.se/v75-intervju-mathias-andersson-1-november-2014/