Tävla med djur


Att tävla med hästar är som vi vet väldigt vanligt att man tävlar med, det är trav och galopp och dressyr bland annat. Att tävla med djur kan vara riktigt spännande och roligt. Vi kommer att räkna upp några olika djur som du kan tävla med förutom hästar.

dog-rabbit-cat

Hund

En hund har man oftast som sällskap, den finns som en del av familjen och följer oss vart vi än går. Vissa av oss tränar och tävlar med våra fyrbenta vänner. Det kan uppta mycket av vår fritid att åka på tävlingar som Agility eller utställningar. Vi ser till att vi har de nödvändiga verktygen för att kunna träna vår hund för att bli så bra som det bara är möjligt.

Katt

Oftast så är det utställningar som gäller när man tänker på katter, tävla om Årets Katt eller ställ upp i olik utställningsklasser, vem vet du kanske har en Grand International Champion hemmavid. Även detta upptar mycket tid att åka runt på olika kattutställningar. Du kan också fotografera din katt och ställa upp i olika tävlingar på webben, tidningar brukar ofta ha olika tävlingar kring Lucia om årets lussekatt.

Kanin

Att tävla med sin kanin i hoppning är något som blir populärare och populärare för varje år. Likt hästhoppning så ska kaninen hoppa genom en förlagd bana med så få fel som möjligt och på så kort tid som det bara går. Det finns tävlingar runt om i landet som det går att delat i. Tävlingarna kan delas in i fyra olika kategorier, rak bana, krokig bana, höjdhopp och längdhopp. I banorna kan det vara ett tiotal hinder.