Med hund på hästgård


Hundar kan vara en väldigt viktig del av livet på en hästgård. De är bland annat sällskap för människor och skydd för hästar och andra djur. Det finns många olika hundraser som trivs extra bra i denna miljö, så om du äger en hästgård är chansen stor att du också kan ha stor hjälp av hundar.

Välj rätt hundras

Innan gårdshundar blev älskade husdjur, användes de ofta som extra hjälp för exempelvis vallning djuren eller för att vakta boskap. Gårdshundar är många gånger avgörande för att upprätthålla ordning och skydda mot olika faror. Om du driver en hästgård bör du också överväga en av hundras som trivs på gårdar som exempelvis Schnauzer, Australian Shepherd, Dalmatiner eller Border Collie.

Livslånga vänner och hårda arbetare

Det är viktigt att välja en hund som är kompatibel med dina hästar och gårds livsstil. Socialisera dem i en övervakad miljö tills du är säker på att de kommer överens med dina hästar och anpassar sig till hästgården. Genom att göra det kan du säkerställa hälsa och säkerhet för alla dina fyrbenta vänner. Det finns inget roligare än att ta både din häst och din hund på en spårtur. Du får rida på din häst och din hund får motion! Så glöm inte att skaffa tillbehör till din hund och handla online.